Amber Paris

8ste plaats, 23 jaar

Als jonge kandidaat en deel van de klimaatgeneratie, sta ik te trappelen om mijn stem te laten horen. Me inzetten voor mijn omgeving, dat deed ik als scoutsleidster, doe ik nu als districtsraadslid in Antwerpen en zal ik binnenkort doen als leerkracht Nederlands.

'Ik droom van een samenleving waarin mensen kansen krijgen'

Ik wil voluit gaan voor een samenleving waarin iedereen welkom is ongeacht afkomst, religie, gender of seksuele oriëntatie. Waar discriminatie actief wordt bestreden. Ik droom van een samenleving waarin mensen kansen krijgen. Dat gaat van jongeren die hun talenten mogen ontwikkelen op de schoolbanken tot langdurig zieken die de steun krijgen die ze nodig hebben. Van mensen met psychische problemen die zich niet blauw hoeven betalen aan medische hulp tot mensen in armoede een vangnet bieden en op weg helpen.

Dit kan ik natuurlijk niet alleen! Hiervoor is een politieke ommekeer nodig. Het is tijd om jouw stem te laten horen en samen met jou nog vele andere stemmen. Samen maken we werk van een menselijker, eerlijker en gezonder België.

  

#detoekomstisvanons