Mariyam Safi

15de plaats, 27 jaar

Ik ben Mariyam Safi, masterstudente rechten aan UGent en gemeenteraadslid in Wommelgem. Mijn vader is gevlucht voor het taliban regime. Tijdens dat regime mocht ik als meisje niet naar school gaan. Op mijn dertiende migreerden wij dan van Afghanistan naar België.

'Er zijn genoeg politici die grenzen tekenen en muren bouwen. Ik wil een brug zijn en mensen verbinden.'

Vandaag ben ik Belg, Vlaming en Moslima. Alle drie in één. Daarom weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om een politiek te voeren die mensen verbindt. Er zijn genoeg politici die grenzen tekenen en muren bouwen. Ik wil een brug zijn en mensen verbinden. Enkel via inburgering, educatie op maat en gelijke kansen onderwijs kunnen we het armoederisico verkleinen. Om die reden wil ik me graag inzetten voor deze uitermate belangrijke thema’s.

Als jonge groene kandidaat wil ik me tevens inzetten voor een goed en ambitieus klimaatbeleid, want ik wil onze kinderen en kleinkinderen een leven zonder angst kunnen schenken. In mijn geliefde Vlaanderen moeten we propere lucht kunnen inademen, met een vlot en efficiënt openbaar vervoer en waar we allemaal samen dialoog kunnen voeren over hoe ons land eruit moet zien.

Geloof jij ook in een samenleving die anders kan? Wil jij ook een menselijkere, eerlijkere en gezonder Vlaanderen? Ben je er ook van overtuigd dat het dringend tijd is voor een politieke ommekeer? Help me dan met het vervullen van mijn droom om Vlaams Parlementslid te worden.

  

#detoekomstisvanons