Sien Lagae

Opvolger 12de plaats, 30 jaar

Als psychologe in de jeugdhulpverlening streed ik al jaren tegen de eindeloze wachtlijsten en loze beloften in de zorg. Vijf jaar geleden kwam ik zelf in een rolstoel terecht en sindsdien sta ik ook zelf op die wachtlijst voor gepaste hulp. Zwaar zieken en personen met een handicap die jaren moeten wachten op gepaste hulp: dat is een ontwikkeld land als België onwaardig!

'Waarom moeilijk doen, als het samen kan?'

Rondom mij hoor ik ook het klimaatbewustzijn groeien. Niet alleen bij de klimaatspijbelaars, de ploggers, de 'groene jongens', maar bij iedereen. We delen immers allemaal dezelfde planeet, dezelfde lucht. De burger doet zijn best, maar kan het niet alleen. Politieke durf en ambitie is broodnodig. Nog meer uitstel zorgt voor onomkeerbare gevolgen en onbetaalbare schade. De factuur kwam tot nog toe enkel bij de gewone gezinnen terecht: hoog tijd dat ook de grootste vervuilers een eerlijke bijdrage doen!

De tijd is rijp voor ambitie, voor een eerlijker, menselijker en gezonder beleid. Samen met Groen ga ik daarvoor! Want waarom moeilijk doen, als het samen kan?

   

#detoekomstisvanons